Raadsvergadering 27 maart 2024 Kredietaanvraag Tjamsweersterbrug

IMG_1628a.JPGzaterdag 30 maart 2024 17:01

Er moet een eind komen aan het omrijden wat ze nu al jaren moeten doen, met hogere kosten en tijdverlies als gevolg....

De Tjamsweersterbrug. Waar we bij het vorige agendapunt onze verbazing hebben uitgesproken over het hoge tempo waarin moet worden besloten zullen we het tijdpad waarin de vernieuwing van de Tjamsweersterbrug zich voltrekt maar niet als voorbeeld van het normaal gebruiken. In 2010 toen de ChristenUnie haar intrede deed in de Damster politiek stond de realisering van deze brug hoog op onze verlanglijst. Het moest toch te realiseren zijn binnen een raadsperiode. Wij hoorden al gauw dat het zeker weten een brug te ver was en dat klopte. Pas in 2020 kwam er eindelijk een besluit in Appingedam, de financiering was nagenoeg rond, maar er gebeurde vervolgens niets. 

Nu is het 2024 en opnieuw staat de brug op de agenda. Door het uitstel om diverse redenen moet er nu weer een behoorlijk bedrag bijgelegd worden. De brug wordt geschikt voor alle verkeer, maar door afwaardering van de wegen van en naar de brug wordt er toch een afname van het verkeer verwacht lezen we in het voorstel. Een soort van ontmoedigingsbeleid door middel van de smalle toegangsweg en de krappe bochten als wij het goed begrijpen. Gelet op het feit dat met name veel agrariers met hun grote tractoren, meestal met een aanhanger er achter, veel gebruik zullen maken van de nieuwe brug moet het niet zo zijn dat het afwaarderen van de wegen voor hen nieuwe problemen gaat geven. Er moet een eind komen aan het omrijden wat ze nu al jaren moeten doen, met hogere kosten en tijdverlies als gevolg. 

De ChristenUnie is vóór de zo spoedig mogelijke realisatie van de nieuwe brug zodat de irritante hoogtebeperking eindelijk weg kan en de overkant van het Damsterdiep in dit deel van Appingedam weer voor alle verkeer goed te bereiken is. We kunnen ook instemmen met de voorgestelde financiele route. 

Deze bijdrage van Ina Schenkel-Zandvoort is hier terug te zien en te beluisteren.

« Terug