Raadsvergadering 18 oktober 2023 Rapport rekenkameronderzoek Dienstverlening

d.JPGdinsdag 24 oktober 2023 12:29

Rekenkamer: "De gemeente Eemsdelta vindt goede dienstverlening aan haar inwoners belangrijk en zet stappen om deze verder te ontwikkelen."

De rekenkamer heeft een helder en uitvoerig rapport opgesteld naar aanleiding van het onderzoek naar de dienstverlening. Een woord van dank is hier op zijn plaats, ook voor de onderzoekers die het onderzoek hebben uitgevoerd

Wij hebben de conclusie getrokken dat we ondanks dat we een jonge gemeente zijn en met een ingewikkelde start vanwege de pandemie, we de basis best goed op orde hebben. Dat kon minder. In de bestuurlijke reactie lezen we ook welke stappen u aan het zetten bent en wat u nog van plan bent. Gemeente zijn we met en voor onze inwoners, een goede dienstverlening is dan ook van essentieel belang. Goed dat u hiermee aan de slag bent en blijft.

Tot slot legt u bij ons als raad een verzoek neer om afspraken te maken over de informatievoorziening. In de commissievergadering van 4 oktober jl heb ik -namens de fractie van de ChristenUnie- daarover een voorstel gedaan aan de andere fracties. Wat ons betreft landt de rode draad vanuit de dashboards waarover u spreekt in uw reactie in de verschillende documenten met betrekking tot Planning & Control (P&C).

Deze bijdrage is van raadslid Gert Drenth en is hier terug te zien en te beluisteren.

« Terug